Results 1 to 2 of 2

Thread: 4.3 TBI throttle problem

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Texas
    Posts
    22

    4.3 TBI throttle problem

    so a couple of months back my truck started out of no where reving up for no reason and when it does it you can hear the injectors just dumping fuel into the throttle body. and when i pop the hood there will be fuel soaked into my air filter. weird thing is that when my check engine light comes on it stops and runs regular. but it does it in any condition, sometimes when i first start it or stopped at a red light and even when just going down the road, out of nowhere it just revs up and gives it a lot more kick like laying into the throttle. its so bad that i can let go of the brake and it will pick up to about 40mph by itself.

    any info or advice would be vary greatful. o yeah and i changed my throttle control about a year ago so i wouldnt think its already out.

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Lyndon, Kansas
    Posts
    7,511
    A sensor is bad, and when the ses light comes on its just going into limp home mode, which is a pre determined set of engine parameters.

    So u need to get the codes ran and that will help determine what is bad.

    Probably going to be a map or iac code but scan it and see.


    89' S10 blazer 4wd: 355, 650 dp, rpm intake, comp 282 roller cam, modified vortecs, T56 Six speed, 8.8 ls rear, headers, x-pipe, spintech pro street mufflers, and......AC

    Blazer burnout video - http://www.youtube.com/watch?v=sP7iLypoDI4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •