Results 1 to 10 of 10

Thread: tranny starts off in 2nd gear

Hybrid View

  1. #1
    Registered User persanod's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Lufkin, TX
    Posts
    11

    tranny starts off in 2nd gear

    i have a 2000 4.3 with the 4l60e and my 1st and overdrive aint working, i changed filter and fluid and all looked good... can anyone help...

  2. #2
    Administrator Blazin Low's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    In Front of You
    Posts
    4,702
    shift solenoids...check your codes to see if you are getting anything about the solenoids.

    my 2001 did the same exact thing.
    this is a test of the sig

  3. #3
    5.7L VORTEC 350 blazin4low's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Jax,FL
    Posts
    2,613
    Make sure you have power to your trans also, it will give you the same problem
    http://i158.photobucket.com/albums/t114/VortecBlazer/sidredo.jpg
    Tuned by Bland Tuning
    Transmission built by Transbuilderguy on FSC!
    Marine Intake swap by me

  4. #4
    Registered User persanod's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Lufkin, TX
    Posts
    11
    i bought 2 new shift solenoids and will see if that works today, what do you mean on make sure i have power to the tranny...

  5. #5
    Administrator Blazin Low's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    In Front of You
    Posts
    4,702
    he means make sure the wiring harness that goes to the tranny has power to run the solenoids, etc.

    Tip: when you pull the clips out for the solenoids, hold the solenoid in place to prevent it and the valve from flying out.
    this is a test of the sig

  6. #6
    Registered User persanod's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Lufkin, TX
    Posts
    11
    well that fixed it, nice to have a cheap fix for a change.... thanks for the advice.

  7. #7
    Administrator Blazin Low's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    In Front of You
    Posts
    4,702
    sweet!
    this is a test of the sig

  8. #8
    5.7L VORTEC 350 blazin4low's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Jax,FL
    Posts
    2,613
    what fixed it?
    http://i158.photobucket.com/albums/t114/VortecBlazer/sidredo.jpg
    Tuned by Bland Tuning
    Transmission built by Transbuilderguy on FSC!
    Marine Intake swap by me

  9. #9
    Registered User persanod's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Lufkin, TX
    Posts
    11
    the shift solenoids fixed it...

  10. #10
    5.7L VORTEC 350 blazin4low's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Jax,FL
    Posts
    2,613
    cool
    http://i158.photobucket.com/albums/t114/VortecBlazer/sidredo.jpg
    Tuned by Bland Tuning
    Transmission built by Transbuilderguy on FSC!
    Marine Intake swap by me

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •